Case Riistakeskus

Suomen Riistakeskus käyttää NSF Telecomin hälytyspuhelinjärjestelmää 24/7 vastaanottaakseen poliisin virka-apupyyntöjä suurriistaonnettomuuksissa maanlaajuisesti. Apupyyntöjä tulee yli 6000 vuodessa. Aiemmin poliisin oli soitettava jokaiselle paikallisen riistanhoitoyhdistyksen päivystäjälle erikseen. Uuden järjestelmän ansiosta riittää, että koko maassa poliisi soittaa yhteen puhelinnumeroon, ja tavoitettavuusautomatiikka tavoittelee alueen päivystysvuorossa olevia henkilöitä automaattisesti. Vapaaehtoispohjalta toimivia yli tuhatta SRVA-päivystäjää palvelu puolestaan helpottaa tekemällä puheluista tunnistettavia ja varmistamalla tavoitettavuuden usean henkilön kesken. Palvelu tilastoi hälytyspuhelut ja toimii saumattomasti yhteen Riistakeskuksen OmaRiista-palvelun kanssa automatisoiden tiedonvaihdon.

”Mitä vähemmän on puhelinnumeroita, sen parempi.”
– Poliisi

”Nyt meillä on ensimmäistä kertaa todellista tietoa mihin aikaan hälytykset tulevat ja miten niihin vastataan.”
– Riistakeskus

”Raporteista saa tosi hyvää faktatietoa, tällä on käyttöä laajemminkin.”
– Riistakeskus

”Hälytyspuhelinjärjestelmän myötä myös koko toimintaprosessi yhdenmukaistuu.”
– Riistakeskuksen toiminnanohjaaja

Suurriistavirka-apu (SRVA) on riistanhoitoyhdistysten ylläpitämä organisaatio, joka välittää poliisille metsästäjien virka-apua suurriistakonflikteissa. Tavallisimpia SRVA-tehtäviä ovat kolareissa loukkaantuneiden hirvieläinten, suurpetojen ja villisikojen jäljestäminen sekä suurpetojen karkotukset taajaan asutulta alueelta. Suomessa on 295 riistanhoitoyhdistystä, joissa mukana olevat metsästäjät, koiranohjaajat ja metsästysseurat toimivat vapaaehtoispohjalta. Liikenteessä loukkaantuu vuosittain tuhansia eläimiä ja ilman SRVA toimintaa ne jäävät metsään kärsimään.
suurriista